Inici > Notícies sobre Mobles > Decoració > Decorar amb capçal de llit: idees per escollir un capçal ideal

DECORAR AMB CAPÇAL DE LLIT: IDEES PER ESCOLLIR UN CAPÇAL IDEAL

08
NOV
2017

Imatge de la notícia Decorar amb capçal de llit: idees per escollir un capçal ideal

Els dormitoris de matrimoni són possiblement l'habitació més especial de la casa. En ella passem moltes hores descansant i sol ser el lloc favorit per relaxar-nos. Per això, avui et donarem unes idees per decorar amb el capçal de llit. Encara que molta gent opta per escollir habitacions sense aquest adorn, la veritat és que el capçal del llit a més d'evitar el frec del cap amb la paret també té una funció estètica. I és que les possibilitats d'aquest moble són enormes, per això t'explicarem idees de capçals perquè els usis per guardar coses, com a adorn, per donar-li protagonisme al llit o bé per renovar l'habitació. Tu decideixes!

Índex de continguts

  1. Decorar amb capçals del llit segons el teu estil
  2. Capçal de llit entapissat o no, he aquí la qüestió!
  3. Quin tipus de capçal de llit estic buscant?
  4. Idees capçals de llit
  5. Capçal de llit i tauletes de nit

Decorar amb capçals de llit segons el teu estil

En l'actualitat tens l'opció d'optar per diferents tendències per decorar el teu llit, l'habitació i el capçal. Qualsevol estil passant pel modern o avantguardista, un més clàssic com el barroc o rústic, fins i tot el vintage o el minimalista accepta aquest tipus de moble. De fet, la majoria de dormitoris de matrimoni solen incorporar aquest element tan important.

La clau és que pegui amb la resta del mobiliari. I és que encara que el més normal és que ho compris a joc amb la resta dels mobles com el capçal i tauletes de nit, la veritat és que pots barrejar estils. Per exemple, imagina que la teva habitació és clàssica i tens un llit de fusta enorme i els mobles en el mateix to. Pots optar per un capçal d'acer temperat i és que un toc industrial pega a la perfecció en una habitació clàssica.

Això sí, oblida't de la idea si necessites recolzar-te i cerques decorar amb el capçal de llit perquè sigui còmode i et puguis recolzar. En aquest cas la comoditat és el primer, per això, et recomanem que optis per la fusta. Existeixen altres opcions com els capçals xapat, a quadres, de vinil o fins i tot de cuir.

L'important és que s'integri amb la resta de l'habitació. Avui dia una tendència que està molt de moda són els dormitoris de matrimoni amb capçals entapissats.

 

Capçals de llit entapissats o no, he aquí la qüestió!


A l'hora decorar el capçal del teu llit has de contemplar diverses possibilitats, una d'elles és si ho vols sense entapissat o amb ell. Pensa que les oportunitats que t'ofereix el entapissat et poden valer per combinar la resta de l'habitació. Moltes de les idees de capçals és anar incorporat a joc amb tauletes de nit. No obstant això, pensa que aquest element sol venir integrat amb el llit, però això no significa que no ho puguis canviar.

Un capçal de llit entapissat ho està totalment, des del marc a la part central tenen cobertor per servir com a element de seguretat i no colpejar-se. A més, estan dissenyats de tal forma que aporten comoditat i et protegeix el coll i l'esquena si et recolzes en ells. El que té de bo aquest tipus d'elements és que pots jugar amb altres adorns com les catifes, les cortines o els llums per aconseguir diferents ambients.

Per exemple, un capçal en color negre, vermell vi, marró terra o verda estan de moda i encaixen en qualsevol estil i habitació.

 

Quin tipus de capçal de llit estic buscant?


Alt o baix? De fusta o acer? Clàssic o modern? Què busco comoditat, estètica o tots dos? Respondre a aquestes preguntes és fonamental per encertar amb la decoració del teu llit. El mateix succeeix amb la compra d'un capçal ja que necessites pensar en els següents elements, la grandària, el color, l'estil i els materials són només algun d'ells.

També has de tenir en compte la resta dels mobles com el capçal i tauletes de nit. D'aquesta forma, no tindràs problemes a l'hora de combinar la resta de l'habitació.

La grandària i els materials són dos factors molt importants, pensa per a què vols decorar capçal de llit, com a element de suport i per llegir o bé senzillament com a adorn. Recorda que igual et vols recolzar en el capçal i necessites que sigui còmode, per això, no et recomanem un de metàl•lic ja que és excessivament dur.

En canvi, pots optar per un d'un altre material com el cristall o l'acer en el cas que no et preocupi la seguretat. D'altra banda, un de fusta o amb entapissats són alternatives per a la gent que busca comoditat a més d'estètica.

 

 

Idees capçals de llit


Pensa en la funció del teu capçal i llit, després decora sobre la base d'aquesta decisió. Escull els colors i recorda que pots barrejar estils segons els teus gustos i necessitats.

Si ets una amant del zen i el minimalisme segur que sabràs que segons el Feng Shui decorar amb capçal de llit és de summa importància en les nostres vides i habitacions ja que ens omple d'energia i revitalitza. Per això, hauríem d'orientar-ho cap al nord i anar amb compte amb la seva grandària i disposició.

Si tens una habitació amb un llit baix, els capçals de llit no tenen per què ser baixets, pots optar per pujar-los una mica o fins i tot comprar un més alt i jugar amb la col•locació d'un quadre damunt del capçals.

Recorda que el capçal de llit és una de les millors formes de donar-li un toc personal al teu llit, i a l'habitació ja que amb solament canviar una cosa la teva habitació guanya en protagonisme i la renoves al mateix temps.

Capçal de llit i tauletes de nit


Finalment, toca parlar d'un dels elements més importants en els dormitoris de matrimoni les tauletes de nit i els capçals de llit. Molts capçals compleixen la funció d'adornar, igual que moltes de les tauletes de nit que ens trobem. No obstant això, al mercat existeixen tot tipus de calaixeres, tiradors i capçals modulars en materials nobles com la noguera, auró, pi o lacat que faran les delícies de qualsevol.

Necessites inspiració? A Casa y diseño trobaràs 70 idees originals que pots utilitzar per decorar el teu dormitori de dormitori.

En definitiva, es tracta de buscar el que més t'agradi i esperem que aquestes idees de capçals de llit et serveixin per decorar la teva habitació i donar-li un toc diferent. I si vols conèixer totes les possibilitats de decoració per als dormitoris de matrimoni no deixis de visitar la nostra pàgina web.