Inici > Notícies sobre Mobles > Decoració > Dormitoris amb lliteres: ofereix més espai a dormitoris petits

DORMITORIS AMB LLITERES: OFEREIX MÉS ESPAI A DORMITORIS PETITS

26
OCT
2017

Imatge de la notícia Dormitoris amb lliteres: ofereix més espai a dormitoris petits

Decorar l'habitació amb els teus fills pot ser una veritable aventura o un complet desastre si no encertes amb els mobles o si no fas cas als gustos dels teus fills. No et preocupis, en aquest article t'anem a explicar tots els trucs dels dormitoris juvenils perquè donis en el clau! A més, ens anem a centrar en els dormitoris amb lliteres perquè guanyis espai i t'anem a donar les suficients idees perquè completis l'habitació dels somnis dels teus fills.

La diversió està assegurada si mescles una mica del que t'agrada a tu amb una mica del que li agrada al teu fill. Això sí, fes-ho partícip i protagonista de la decoració de la seva habitació, ja veuràs com passeu una bona estona triant habitacions juvenils entre tots dos.

Índex de continguts

  1. Escollir materials i estil del teu dormitori amb llitera
  2. Llits juvenils, més és menys
  3. Aprofita l'espai extra en el teu dormitori juvenil

Escollir materials i estil del teu dormitori amb llitera

El primer de tot és decidir l'estil, si el teu fill és una mica tímid et recomanem que optis per estils clàssics com el rústic i la combinació de colors suaus i materials naturals (fusta, acer) que et recordin a un ambient relaxat com la naturalesa.

En canvi, si té un esperit aventurer i li agrada la marxa, pots optar per fer un cop d'ull dormitoris juvenils moderns amb lliteres i escales perquè facin exercici i calmin una mica les seves ganes i energia.

El que té de bo les habitacions juvenils és que són llocs radiants, colorits i plens d'energia i vitalitat. Les combinacions per decorar l'habitació del teu fill són innombrables. Un consell a l'hora de comprar mobles és que pensis en el futur, per això, és aconsellable que decidiu si l'habitació sigui solament per a ell o si va a rebre companyia en un curt període de temps.

Pots optar per una habitació amb el llit a dalt i l'escriptori a baix, fins i tot un llit convertible i l'escriptori al costat. O millor encara, una habitació amb llitera i escales en forma de calaixeres per arribar al llit. Es tracta d'una combinació ideal per a dormitoris juvenils ja que es compon d'un armari gran amb dues portes, una llitera damunt i calaixeres als costats en color turquesa.

A l'hora d'escollir materials i estils opta per estils i mobles de fusta suau com el arce. És ideal per combinar arcones, mobles sabaters o fogons. El mateix succeeix amb els quitamiedos, et recomanem que siguin de fusta ja que els metàl·lics són bastant durs.

També pots optar per colors moderns com el freixe, capuchino, turquesa i blanc. Els llits juvenils en blanc i rosa també triomfen fins i tot entre els nois. Si disposes d'espai suficient, et recomanem que instal·lis prestatgeries a joc amb un escriptori flotant i aparti els llits o lliteres. Pots aprofitar les cantonades per col·locar armaris raconers a joc amb la resta de l'habitació.

 

Llits juvenils, més és menys


En el cas que tinguis dos fills el major problema que tindràs és l'espai. Diuen que dos són companyia i tres són multitud. En aquest cas, la tercera persona és l'espai i és que el que té de bo les dormitoris juvenils és que poden anar dotats amb llitera per guanyar uns pocs metres quadrats.

Per als adults les lliteres signifiquen incomoditat i solament les usen en viatges o si fem el camí de Sant Jaume o similars. No obstant això, els dormitoris amb llitera són els favorits dels adolescents. I és que és rar que vegis lliteres a les habitacions d'un adult, en canvi els petits tenen fixació amb aquest tipus de llits juvenils.

Afortunadament, les lliteres ofereixen una sèrie d'avantatges en l'elecció de dormitoris juvenils:

  • Redueixen la despesa en comprar un moble tot en un. D'aquesta forma, no necessites comprar dos llits diferents.
  • Guanyes metres quadrats i en organització. Així pots guardar tota la roba, joguines i andròmines sota el llit o en els armaris que instal·lis en guanyar aquest espai extra.
  • Les lliteres encaixen en qualsevol pis i als adolescents els encanten aquests llits.

Per si no fos poc, els dormitoris amb llitera permeten que dormin dues persones en un mateix lloc. El bé és que pots barrejar estils d'acord amb la personalitat dels petits. A més, si combines les lliteres amb llits juvenils o llits niu pots aprofitar-ho per a les visites. I és que els dormitoris juvenils tenen quantitat d'espais i calaixeres ocultes per a la seva diversió. De fet, si l'habitació del teu fill no té llitera ja no és divertida!

Aprofita l'espai extra en el teu dormitori juvenil


Els dormitoris petits tenen el problema de comptar amb pocs metres quadrats, especialment, a l'horitzontal. Col·locar llits juvenils en forma de llitera et permet guanyar espai al vertical. I és que una habitació sigui petita no significa que no puguis aprofitar tots els metres quadrats.

Si combines les lliteres amb calaixeres, armaris raconers i llits niu tindràs aquest espai extra que tant necessiten els pisos petits. En el cas que tinguis dubtes recorre a els mobles de doble ús i modulars. El mateix amb l'escriptori, pots optar per escriptoris modulars o plegables per guanyar espai.

Si jugues amb la llum i els colors aconseguiràs un efecte de lluminositat que multiplicarà l'espai de l'habitació. Per a això, compra llits juvenils llargs i combina els acabats en colors brillants per guanyar en llum. Si et decideixes per les lliteres aprofita les escales per crear una zona d'escriptura o lectura. Per contra, pots optar per col·locar objectes sota l'escala o aconseguir un efecte escala amb calaixos.

Juga amb els miralls dels armaris i augmenta el seu nombre a l'habitació dels teus fills i col·loca llibres i prestatgeries per cobrir les parets. Finalment, no t'oblidis de col·locar un puf, un tipus de moble que els teus fills poden aprofitar perquè se senten les visites o per llegir. Tens seients puff amb buit sota amb els quals guanyaràs encara més espai.

En definitiva, escollir habitacions juvenils i dormitoris amb llitera és tota una aventura.
Si t'has quedat amb ganes de més, en Hogar.uncomo, pots trobar idees per decorar el dormitori de lliteres dels teus fills, i més consells per decorar la teva llar a la nostra web.