Inici > Notícies sobre Mobles > Decoració > Menjadors rústics: consells per aconseguir una decoració rústica

MENJADORS RÚSTICS: CONSELLS PER ACONSEGUIR UNA DECORACIÓ RÚSTICA

06
SET
2017

Imatge de la notícia Menjadors rústics: consells per aconseguir una decoració rústica

L'estil clàssic de decoració mai passa de moda. Per molt que passi el temps els beneficis de comptar amb mobles de menjador clàssics és un avantatge més que un desavantatge. Els menjadors rústics o clàssics pertanyen a la classe mobles que es decoren gairebé per si sols. A més, sol haver-hi una àmplia gamma de varietats al mercat amb preus per a totes les butxaques.


Si vols conèixer tots els detalls sobre com decorar el teu habitatge d'una forma rústica no et pots perdre aquest article. T’explicarem una sèrie de consells perquè encertis amb la compra dels teus mobles. A més, et relatem tots els beneficis dels menjadors rústics.

 

Índice de contenidos

  1. Menjadors rústics: un estil que mai falla
  2. Mobles de menjador funcionals i pràctics
  3. Importància dels colors i complements

 

Menjadors rústics: un estil que mai falla


El que té de bo la moda és que passa de moda. Aquesta frase tan coneguda al món de la decoració i la moda no és aplicable als menjadors rústics i l'estil clàssic. Pensa que el modern sempre acaba canviant, per exemple, avui dia està de moda el minimalisme i dintre d'un parell d'anys és possible que una altra tendència ho substitueixi. En canvi, l'estil clàssic i rústic sempre acompanyarà al món de la decoració i estarà present en tots els catàlegs i revistes del món de la decoració.


Les raons per les quals la gent escull aquest estil és que ens transporten a la naturalesa i relaxen l'ambient. Això es deu a l'ús de materials naturals i nobles com la fusta i l'acer que tranquil·litzen l'ambient i són compatibles en qualsevol habitatge. Decorar menjadors rústics és una opció molt interessant per a la gent de tots els gustos, especialment, els que li agraden la decoració tradicional i clàssica.


El bé és que es pot combinar amb elements moderns per donar-li un toc fresc i actual. Adaptar l'estil rústic amb mobles de menjador moderns transformaran el teu saló menjador. Quant a la decoració l'ús de materials nobles i naturals com l'acer, el vidre i la fusta combinen a la perfecció amb la pedra i el toc rústic de la fusta.

 

Mobles de menjador funcionals i pràctics


En el cas dels menjadors econòmics i clàssics una opció molt interessant és optar per aparadors rústics. Aquest tipus de mobles són molt valorats per la gent i sempre es poden personalitzar. Pots optar per fusta i cristall o bé fusta lacada i interiors oberts per poder veure la vaixella.


Si t'agraden els llibres pots aprofitar els aparadors rústics com a llibreries o bé un lloc per emmagatzemar objectes i col·locar llums o peces amb un toc industrial. La complementació de les parets amb prestatgeries i llibres aconseguirà transportar-te al passat i donar-li un toc intel·lectual. Fins i tot pots optar per reforçar-ho amb un escriptori en una cantonada.


Un avantatge molt important dels menjadors rústics és que són accessibles per a totes les butxaques. Aconseguir menjadors econòmics mitjançant mobles de menjador clàssics és possible.


Mobles antics com baguls, taules de fusta o centres florals són fàcils d'aconseguir i el més important, barats. En el cas que no vulguis gastar molts diners en mobles de menjador pots comprar elements decoratius com a gerros de fang, pells, tèxtils artesanals (ponxos, barrets mexicans), objectes en vímet o vaixella de ceràmica.


Altres elements com els tests de terracota, mobles de ratan i peces industrials (penja-robes de forja, llums antics, cadires de forja) també els pots trobar fàcilment i casen a la perfecció en el teu saló menjador.

 

Importància dels colors i complements


En un estil tan tradicional i clàssic com el rústic els colors tenen una gran importància per aconseguir un contrast de tranquil·litat i un ambient antic en el mateix lloc. Per a això has de jugar amb colors clars i neutres com a tonalitats grises, blanques o fins i tot negres.


Sempre pots agafar mobles de menjador clàssics i pintar-los amb colors brillants per no tenir un saló menjador monòtona i avorrit. El problema de tenir moltes peces i elements clàssics és que els mobles de menjador clàssics com els aparadors rústics són massa austers i pequen de tenir poca personalitat.


Si no tens l'opció de canviar els colors pots instal·lar complements com a quadres, tèxtils i plantes per donar-li un toc diferent al teu saló. Si prefereixes barrejar el rústic i el modern en els mobles de menjador, recorda que has de combinar amb harmonia les línies elegants  dels mobles moderns i les línies de la fusta natural per guardar l'equilibri de l'habitació.


En el fons la idea és dissenyar estades amb línies netes i poc recarregades per obtenir un espai ampli i lluminós. Una opció molt interessant són els menjadors rústics d'estil mediterrani que usen ornaments de metall i tèxtils de cotó. Solen ser ambients amb coixins amb motius florals i parets folrades de fusta i pedra que aconsegueixen una mescla de calidesa i bellesa en qualsevol estada.


Una altra característica comuna en els menjadors rústics d'estil mediterrani són les bigues decoratives en els sostres que li donen un aspecte rural, a més, es poden pintar de colors càlids com el blanc per aconseguir un toc neutral. La clau de l'estil mediterrani és aconseguir un equilibri entre el modern i el clàssic mitjançant la combinació de colors, complements i recobriments.


Recorda que l'estil rústic és una volta a les cases antigues, però a la ciutat. Les matèries naturals no solament són característiques de les cases rurals, també es poden trobar en l'urbà i en molts pisos actuals.


El resultat final dependrà de la combinació de mobiliari de suport com a taules, estovalles, mobles de menjador rústics, complements com a cadires de ferro, coixins de cuir o fins i tot una xemeneia artificial amb fusta que ens recordin al camp. Finalment, no t'oblidis que aquest estil ha de reforçar l'ambient per aconseguir lluminositat! Per tant, si tens poca llum i finestres aconsegueix llums de fusta o peu per augmentar la llum i enganyar a la vista.


Si vols un menjador rústic però no saps exactament com triar-lo, a Pinterest trobaràs una gran quantitat d'idees que t'inspiraran.